Welkom op de bidprentjesverzameling van Turnhout van Vroeger.be

Bidprentjes met een link naar Turnhout of de Noorderkempen

Bidprentjes van Turnhout van Vroeger.be

Wij zijn ook verzamelaars van bidprentjes met een link naar Turnhout of de Noorderkempen.  Bidprentjes zijn voor genealogen vaak een goede bron van informatie en daarenboven geven de oude bidprentjes een mooi beeld van de Turnhoutse drukkerijen van die tijd.  Bidprentjes gedrukt door P.J. Brepols, Delhuvenne, Brepols en Dierckx zoon, Glénisson, Van Genechten, Beersmans-Pleek, je kan ze hier allemaal terugvinden.  De bidprentjes staan alfabetisch gerangschikt, worden weergegeven in een lage resolutie en zijn voorzien van een watermerk.  Wenst u een afbeelding te ontvangen in hoge resolutie, zonder watermerk, stuur dan een mailtje met uw vraag naar info@smartsitesolutions.be.

Onze verzameling kwam tot stand na de aankoop van verschillende bidprentjes en volledige verzamelingen, waaronder deze van Lucienne Erkelens (1929-2021).  Daarnaast waren mijn grootmoeder Maria Van den Kerkhof (1925-2015) en Harry Spaepen (1959-2012) een inspiratie om te starten met het verzamelen.  

Wij vinden het heel belangrijk dat een archief digitaal raadpleegbaar is voor iedereen en dat verzamelingen en bidprentjes niet verloren gaan.  Heeft u bidprentjes die u weg wil doen of die u dubbel heeft, neem gerust contact op.

Wij willen met deze website niemand kwetsen of beledigen, het is enkel de bedoeling om genealogische informatie weer te geven.  Daarenboven hechten we veel belang aan ieders privacy.  Heeft u bezwaar tegen de vermelding van een bidprentje van één van uw familieleden die de afgelopen 50 jaar overleden zijn, stuur dan een mailtje naar info@smartsitesolutions.be.

© Turnhout van Vroeger.be
Heeft u iets dubbel of wil u iets verkopen? Bel +32 (0)495/93 04 23 of mail naar info@smartsitesolutions.be